وبلاگ مرغ عشق

وبلاگی برای پرورش دهندگان مرغ عشق

وبلاگ مرغ عشق

وبلاگی برای پرورش دهندگان مرغ عشق

سود پرورش بلدریچین در خانه

سود پرورش طیور از جمله سوالاتی می باشد که بسیاری از کاربران پیش از اقدام به پرورش میپرسند. توجه به پرورش مناسب پرنده و رعایت اصول استاندارد پرورش میتواند سوداوری پرنده را تضمین کند. البته این مورد زمانی امکان پذیر خواهد بود که شرایط فروش محصولات نیز فراهم اورده شود.

سود پرورش بلدرچین در بین سایر طیور بالا می باشد. با توجه به هزینه ی نگهداری پایین و طرفدار زیاد تخم این پرنده ، پرورش بلدرچین های تخمی در سال های اخیر بسیار افزایش پیدا کرده است.

واحد های پرورش فقط در صورتی نیاز به مجوز دارند که تعداد موجود در سالن انها از ده هزار قطعه بیشتر باشد . در این صورت و با توجه به ویژگی های مختلفی که سالن پرورش باید داشته باشد ، مجوز به پرورش دهنده اهدا میشود .

بدون داشتن مجوز نیز امکان پرورش بلدرچین ها وجود دارد. در این صورت باید شرایط مناسبی برای فروش فراورده ها پیدا کنید. مراجعه به کشتارگاه ها و قرار داد با انها یکی از بهترین راه های فروش محصولات می باشد.

بلدرچین های تخم گذار برای اینکه در شرایطی مناسب همراه با سود اوری بالا پرورش داده بشوند نیاز مند نگهداری در قفس های بلدرچین هستند. نگهداری در قفس به شرطی که از قفس های استاندارد استفاده شود بسیار کم خرج و مناسب خواهد بود.

قفس های بلدرچین مناسب دارای سیستم آبخوری اتوماتیک نیپل می باشند. این سیستم فقط در صورتی عمل میکند که پرنده به نیپل نوک بزند. در نتیجه مصرف آب در سیستم به شدت کم شده و فقط زمانی مصرف میشود که نیاز پرنده باشد. این مورد سبب کاهش هزینه های ناشی از آب طیور ، هزینه های ناشی از خشک کردن بستر و کاهش رطوبت سالن میشود.

قفس های بلدرچین سیستم جمع اوری فضله ی مکانیزه نیز دارند. در این سیستم ها کف قفس به صورت شیب دار طراحی میشود. این سینی ها به صورت روزانه جمع اوری شده و تخلیه میشود. از این فضله ها به عنوان کود نیز استفاده میشود .

سیستم تامین غذای پرنده ها نیز در قفس های بلدرچین به صورت مکانیزه طراحی شده است. دانخوری ها در مقابل قفس و در داخل سینی ها قرار دارد. پرنده امکان وارد شدن به داخل سینی دانخوری را ندارد و بدین ترتیب امکان ورود الودگی به داخل دانخوری نیز کاهش می یابد. از سویی دیگر میتوان مدیریت دقیقی در دان مصرفی طیور نیز داشت.

سیستم مخصوصی نیز برای جمع اوری تخم در نظر گرفته شده است. در این سیستم تخم ها بر روی سینی مخصوصی قرار میگیرند که با زاویه ای کم ، تخم ها را به محل مخصوص جمع اوری هدایت میکند. در نتیجه اپراتور امکان جمع اوری سریع انها را خواهد داشت.

با توجه به اینکه امکان نگهداری از چندین قفس چند طبقه در محیطی کوچک نیز مهیا می باشد، سود حاصله از این پرورش بسیار مناسب خواهد بود.پرنده ها پس از یک سال از نظر تخم گذاری کاهش بهره خواهند داشت و بهتر است به عنوان بلدرچین گوشی به کشتارگاه سپرده شده و پرنده های جوانتر جای انها را بگیرند .

تمامی این موراد باید همراه با یک بازاریابی صحیح صورت بگیرد. اگر مواردی همچون تهویه ، تغذیه ، بهداشت و ... به طور کامل رعایت شود، کسب درامد و سود حاصله از پرورش بلدرچین بسیار مناسب خواهد بود.

راه های تشخیص جنسیت بلدرچین

تشخیص جنسیت در طیور مختلف به منظور نگهداری از پرنده های ماده و نر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. این مورد بخصوص در پرندگانی مانند بلدرچین و مرغ که در سنین قبل از بلوغ نمونه های نرو ماده ی انها از هم جدا میشوند بسیار مهم می باشد.

طیور نر غالبا برای پرورش به صورت گوشتی مورد استفاده قرار گرفته و ماده ها برای تخم گذاری استفاده میشوند. از این رو باید توجه ویژه ای به تشخیص جنسیت بلدرچین داشته باشید .

به صورت سنتی برای تشخیص جنسیت بلدرچین از دو روش می توان استفاده کرد.

روش اول : روش اول بررسی پرهای پرنده می باشد. در نمونه های ماده خال خال هایی در روی سینه ی پرنده وجود دارد. در این مواد خالها به صورت پراکنده بوده ولی جالب اینکه در نمونه ی نر هیچ خالی وجود نداشته و این قسمت سفید می باشد.

روش دوم : اگر پرنده از نوع بلدرچین های سفید باشد و یا روش اول به صورت دقیق برای ان جنس قابل تشخیص نباشد ، میتوان از راه کلواک یا مخرج پرنده این مورد را بررسی کرد. اگر کلواک را فشار دهید و مایعی سفید خارج شد، پرنده نر است . در غیر این صورت پرنده ماده می باشد.

این روش بسیار سریع تر و اسانتر صورت میگیرد.

از مهمترین روش های پرورش طیور تخم گذار ماده بلدرچین می توان به استفاده از قفس اشاره کرد. قفس های مکانیزه دارای سیستم تماما اتوماتیکی برای نگهداری پرنده می باشند. این سیستم دارای ابخوری اتوماتیک است. ابخوری اتوماتیک به صورت نیپل دار می باشد ، پرنده با نوک زدن به این نیپل اب را بدست می اورد.

اب مورد نیاز بدین ترتیب به صورت کاملا مدریت شده در اختیار پرنده قرار میگیرد و از افزایش هزینه های تامین آن جلوگیری میشود.

در پرورش طیور گوشتی نیز باید توجه ویژه ای به محیط نگهداری صورت گیرد. محیط نگهداری باید دارای موانعی باشد که پرنده امکان پرش از بالای انها یا روی انها را داشته باشد. این پرنده با توجه به ویژگهاییی که در طبیعت دارد نیاز به جست و خیز بالایی داشته و همین جست و خیز سبب خوشطعم شدن گوشت پرنده میشود.

توجه به وجود سیستم تهویه در محل نگهداری هر دو مورد نیز بسیار مهم می باشد. طیور با توجه به سیستم تنفسی بسیار حساسی که دارند باید هوای تازه و مناسبی در اختیار داشته باشند تا مشکلی برای تنفس آنها ایجاد نشود وگرنه امکان ایجاد مشکلات تنفسی ، ضعیف شدن بدن و در نتیجه بوجود امدن بیماری های مختلف در طیور بسیار بالا خواهد رفت که می تواند سبب ایجاد مشکلات بسیاری برای آنها شود.

استفاده از ابزارهایی همچون فن های جوجه کشی و هواکش های مخصوص جوجه کشی بدین منظور بسیار پر اهمیت است چراکه از ایجاد مشکلات ناشی از کمبود هوا یا عدم گردش مناسب هوا در محیط جلوگیری خواهد کرد.

همچنین در مورد تولید تخم های نطفه دار در بلدرچین ها نیز باید توجه ویژه ای به نسبت طیور ماده و نر ، تغذیه ی مناسب ، رسیدن کلسیم مناسب به طیور ماده ، تامین دمای مناسب در محیط و ... باید توجه لازم صورت گیرد.